Masa Cukrowa ŚnieżnoBiała 1000g
- Opis
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
Szukasz prostego sposobu na udekorowanie wypieków i tortów? Masa cukrowa sprawdzi się idealnie! Jest niezawodna przy obkładaniu tortu, a także wykonywania estetycznych dekoracji. Zarówno tych prostych, jak i bardziej skomplikowanych takich jak: koronki, wstążki, kwiatki czy figurki. Wszystko dzięki niesamowitej elastyczności masy cukrowej. Jej plastyczność sprawia, że można ją łatwo formować i dać upust swojej kreatywności. Z naszą masą cukrową ozdabianie wypieków stanie się prawdziwą przyjemnością!
Największe zalety naszej masy cukrowej to:
- duża plastyczność
- równomierne wysychanie
- uniwersalny biały kolor (na innych naszych aukcjach dostępne są również inne kolory)
- przyjemny waniliowy zapach
- długi termin ważności (minimum 12 miesięcy!)
Dlaczego jeszcze warto kupić masę cukrową?
Samodzielne tworzenie dekoracji to nie tylko doskonała zabawa, ale również sposób na podkreślenie wyjątkowych okazji. Po dodaniu CMC można z niej modelować figurki: ulubione postacie z bajek, filmów, liczby i motywy. Spersonalizowane dekoracje idealnie sprawdzą się podczas urodzin, rocznic oraz imprez okolicznościowych takich jak: komunie, wesela, wieczory panieńskie. Kup nasz produkt już dziś i odkryj jego nieskończone możliwości!
Jak używać masy cukrowej?
Po wyjęciu z opakowania ugniataj lukier aż do momentu, gdy będzie miękki. Pamiętaj jednak, że masa powinna mieć temperaturę pokojową! Masę możesz formować ręcznie lub przy wykorzystaniu specjalnych narzędzi do mas cukrowych. Przed rozwałkowaniem masy warto podsypać ją i blat mąką kukurydzianą lub ziemniaczaną, aby się nie kleiła. Pozostałości masy cukrowej należy owinąć folią i umieścić w szczelnym opakowaniu. W ten sposób masa zachowa swoją plastyczność i nie będzie się kruszyła.
- KOLOR: Śnieżnobiały
- OPAKOWANIE : 1000 g ( 1kg )
- DATA WAŻNOŚCI : minimum 12 miesięcy od daty zakupu
Składniki : cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, woda, substancja utrzymująca wilgoć: E422, E415, aromat waniliowy.